FAQ

Hieronder vind je alle info en veelgestelde vragen over VR Base. 
Heb je nog vragen? je kan ons steeds bereiken via mail of telefonisch. Onze contact info vind je hier.

Over VR Base

Bij VR Base wordt je samen met jouw vrienden, familie of collega’s ondergedompeld in een virtuele wereld. Je doet een rugzak aan en krijgt een VR-bril op. De beelden die je door de VR-bril te zien krijgt lijken levensecht, waardoor je in  een unieke interactieve setting terecht komt. In deze virtuele wereld kan je vrij rond bewegen en ga je samen met jouw team een unieke en leuke uitdaging aan.

Met trots kunnen wij zeggen dat al onze games ontwikkeld worden door ons eigen development team. Dit maakt dat al onze VR-experiences 100% Belgisch én 100% eigen makelij zijn.

Praktische informatie

Wij hebben 2 locaties:

  • VR Base Mechelen: Molenweide 2, 2800 Mechelen
  • VR Base Leuven: Brusselsesteenweg 406, 3020 Herent (bij Stixn)
Bekijk al de contactgegevens hier.

Met de wagen:

  • Bij al onze VR Base locaties is er voldoende gratis parking voorzien in de buurt van de ingang. 

Met het openbaar vervoer:

  • VR Base Mechelen: het treinstation Mechelen ligt op 1,4 km wandelen van onze VR Base Mechelen.
    Het is ook  mogelijk om vanaf het station bus 5 te nemen, deze stopt voor de deur.  

Bij VR Base wordt je samen met jouw vrienden, familie of collega’s ondergedompeld in een virtuele wereld. Je doet een rugzak aan en krijgt een VR-bril op. De beelden die je door de VR-bril te zien krijgt lijken levensecht, waardoor je in  een unieke interactieve setting terecht komt. In deze virtuele wereld kan je vrij rond bewegen en ga je samen met jouw team een unieke en leuke uitdaging aan.

De minimum leeftijd om onze VR-games te kunnen spelen is 16 jaar. Mits begeleiding van een volwassene kan er al vanaf 12 jaar gespeeld worden. 

Ja, wij hebben in elke locatie een bar waar je steeds drinken en kleine snacks kan verkrijgen.

Over de VR-experience

Tijdens de VR-experience kan je vrij rond bewegen, waardoor het een actief spel is. Best draag je comfortabele kleding en schoenen, zodat je makkelijk kan bewegen en ten vollen kan opgaan in de beleving.

Een klein brilmontuur kan je makkelijk onder de VR-headset ophouden. Bij grotere monturen kan het zijn dat de VR-headset hierdoor minder comfortabel zit.
Wij raden aan om, indien mogelijk, lenzen te dragen tijdens de VR-experience.  

De grootte van het speelveld hangt af van het gekozen spel en het aantal deelnemers. Dit varieert tussen 225m² en 1200m².

Het aantal personen dat samen een spel kan spelen hangt af van het gekozen spel. Zo hebben we spellen die je met maximum 11 personen kan spelen tot spellen met maximum 18 personen.
Ben je met meer  personen? Dan kan je in verschillende groepen opsplitsen. Doordat wij over meerdere VR-arena’s beschikken hoef je niet lang te wachten tot het jouw beurt is. 

Er wordt na elk VR-spel steeds een pauze ingelast. Waarom? Je zal merken dat het spel best intensief kan zijn, zo heb je even tijd om uit te rusten voor het volgende spel.
De pauze kan ook gebruikt worden om de scores te bekijken, een volgende spel te kiezen en de tactiek te bespreken. 

Ja, tijdens de VR- experience zie je jouw teamgenoten op realistische afstand en kan je zelfs met hen praten. Je zal dus niet tegen elkaar botsen.

Neen, het virtuele speelveld is duidelijk afgebakend. Wanneer je in de buurt van de rand of een muur komt, krijg je een duidelijke waarschuwing om terug te keren. Je zal dus niet tegen een muur lopen.

Door de goede kwaliteit van de spellen en de technologie is de kans op motion sickness of duizeligheid zeer klein.
Bij een zeldzaam geval van duizeligheid tijdens de VR-experience, is het mogelijk om elk moment te stoppen met het spel en staat ons team klaar om jou uit het spel te begeleiden.

Ja,  je kan het virtuele avontuur van jouw vrienden of collega’s volgen op een groot scherm. Ook kan je ze in het echt in actie zien door vanaf de zijlijn toe te kijken. Zo zie je zowel wat zij door hun VR-bril zien als hoe het spel eruit ziet zonder VR-bril op, wat ook een fijne ervaring is. 

Hygiëne

Ja, na elk gebruik van onze VR-headsets worden deze grondig gedesinfecteerd door onze medewerkers. Daarnaast krijgt iedereen een bijkomend gezichtsmasker dat jou extra beschermt tijdens het dragen van onze VR-bril. 

Ja, na elk gebruik worden al de VR-strikers gedesinfecteerd.  Zo mag je er zeker van zijn dat jij jouw VR-experience kan starten met een propere VR-striker. 

Ja, na elk gebruik van het VR-materiaal wordt alles volledig gedesinfecteerd. Zo zorgen wij ervoor dat elke klant met proper materiaal zijn VR-experience kan starten. 

Daarnaast garanderen wij dat er afstand bewaard kan worden, zowel in als uit het spel, en hebben wij al de nodige maatregelen getroffen om de verspreiding van COVID-19 tegen te gaan.