Frequently asked questions

Wat doet VR Base?

It’s all in the name, baby! VR staat  voor Virtual Reality, en dat is ook exact waar je in terechtkomt bij VR Base. Een levensechte spelervaring, met de meest moderne technologie.

In de spelarena krijg je van ons complete VR-headsets tot zelfs geweren waarvan je de echte weerslag voelt! Wat er dan gebeurt in onze gigantische free-roaming arena’s zal je omverblazen!

Waar worden de VR-ervaringen gemaakt?

Die maken we helemaal zelf, van script tot animatie! Onze eigen experts kennen de software beter dan wie ook. Alle ervaringen van VR Base worden dus helemaal op eigen bodem gemaakt!

Waar vind ik jullie?

Op dit moment vind je ons op 2 locaties:

  • VR Base Mechelen: Molenweide 2, 2800 Mechelen
  • VR Base Leuven: Brusselsesteenweg 406, 3020 Herent (bij STIXN)
  • VR Base Kortrijk: Engelse Wandeling 2D, 8500 Kortrijk

Bekijk de contactgegevens.

Hoe kan ik VR Base bereiken?

Met de wagen:

  • Al onze locaties hebben een grote gratis parking vlak bij de ingang.

Met het openbaar vervoer:

  • VR Base Mechelen ligt op een kwartiertje wandelen van het treinstation van Mechelen.  Aan het station kun je ook buslijn 5 nemen, deze stopt op 150 meter van VR Base
  • VR Base Leuven: buslijnen 358, 523, 530 en 658 stoppen vlak voor de deur

Is er een minimumleeftijd?

De minimumleeftijd voor onze VR-ervaringen is 16 jaar. Onder begeleiding van een volwassene kan je vanaf 12 jaar meespelen.

Kunnen we iets drinken na onze activiteit?

Natuurlijk! Overal hebben we een bar met een grote zitruimte voor een hapje en drankje.

Moet ik speciale kleren aantrekken?

Laat je niet misleiden, VR gaming is een intensieve activiteit! De VR-arena’s van VR Base behoren tot de grootste van Europa en tijdens het spel zal je heel vaak in beweging zijn.

Draag dus zeker comfortabele kledij, met makkelijk schoenen. Hoe vlotter je kan bewegen, hoe beter de ervaring!

Kan ik mijn bril opzetten?

Geen zorgen, alles kan. Kleine brilmonturen passen zeker onder de VR-headset, bij grotere monturen kunnen we de VR-headset ruimer maken. Over het algemeen merken we wel dat het comfortabeler speelt met lenzen.

Hoe groot is het speelveld?

In ieder geval: GROOT. De spelarena’s van VR Base behoren tot de grootste van Europa. Afhankelijk van het spel en het aantal spelers kan je je uitleven op een speelveld tussen 225 m² en 1200 m².

Met hoeveel personen kun je een VR-ervaring spelen?

Dat hangt af van het spel dat jullie kiezen. De grootste games kan je zelfs met 24 personen spelen. Je kan al vanaf 2 personen terecht bij ons voor een spel!

Een teambuilding of event met meer dan 24 personen in gedachten? Geen probleem, grote groepen kunnen perfect opsplitsen en afwisselen. De games duren telkens ongeveer 20 minuten, en even uitpuffen nadien is altijd welkom. Hoe groter de groep, hoe groter de eer van de meeste kills!

Hoelang duren de ervaringen? Is er een pauze tussen?

1 game duurt ongeveer 20 minuten. Tussenin geven we je standaard een half uurtje rust. Die tijd komt zeker van pas om je coolste acties te herbeleven, de leaderboards te bestuderen of je manoeuvres te verfijnen met je team.

Zie ik mijn teamgenoten tijdens het spel?

Absoluut. De virtuele personages bewegen net als je teamgenoten in real life, op de echte afstand. Door de ingebouwde headsets hoor je al je teamgenoten perfect.

ps: we zijn niet verantwoordelijk voor gehoorschade vanwege je gillende teamies 😉

Kan ik tegen een muur lopen?

In de arena staan geen fysieke hindernissen, en het speelveld is duidelijk afgebakend. Alles wat je ziet door de vr-bril is weliswaar levensecht, maar 100% virtueel. De VR-headsets geven duidelijke signalen als je effectief buiten de arena dreigt te lopen.

Kan ik duizelig worden?

De ervaringen en technologie zijn van erg hoge kwaliteit. Sommige mensen zijn hier natuurlijk gevoeliger aan dan andere.
Als je je plots duizelig of misselijk voelt, blijf dan altijd rustig, onze game-masters staan helemaal klaar om je te helpen.

Ik speel zelf niet mee. Kan ik mijn familie, vrienden of collega’s bezig zien?

Ja, je kunt het virtuele avontuur van je familie, vrienden of collega’s volgen op een groot scherm. Je kunt ze ook in het echt in actie zien door vanaf de zijlijn toe te kijken. Zo zie je wat zij door hun VR-bril zien en hoe het spel er zonder VR-bril uitziet. Hilariteit gegarandeerd!

Are you ready to play?

Beleef virtual reality met de beste technologie in de markt.
Strijd tegen en met je vrienden in een wereld, dicht bij de de realiteit.