Frequently
Asked
Questions

FAQ over VR Base

Meest gestelde vragen en antwoorden

It’s all in the name, baby! VR staat  voor Virtual Reality, en dat is ook exact waar je in terechtkomt bij VR Base. Een levensechte spelervaring, met de meest moderne technologie.

In de spelarena krijg je van ons complete VR-headsets tot zelfs geweren waarvan je de echte weerslag voelt! Wat er dan gebeurt in onze gigantische free-roaming arena’s zal je omverblazen!

Die maken we helemaal zelf, van script tot animatie! Onze eigen experts kennen de software beter dan wie ook. Alle ervaringen van VR Base worden dus helemaal op eigen bodem gemaakt!

Op dit moment vind je ons op 3 locaties:

  • VR Base Mechelen: Kruisbaan 54, 2800 Mechelen
  • VR Base Leuven: Brusselsesteenweg 406, 3020 Herent (bij STIXN)
  • VR Base Kortrijk: Engelse Wandeling 2D, 8500 Kortrijk

Met de wagen:

  • Al onze locaties hebben een grote gratis parking vlak bij de ingang

 

Met het openbaar vervoer:

  • VR Base Mechelen ligt op een kwartiertje wandelen van het treinstation van Mechelen. Buslijn 5 stopt voor de deur
  • VR Base Leuven: buslijnen 358, 523, 530 en 658 
  • VR Base Kortrijk: buslijnen 81 en 82

De minimumleeftijd voor onze VR-ervaringen is 16 jaar. Onder begeleiding van een volwassene kan je vanaf 12 jaar meespelen.

 

Natuurlijk! Op al onze locaties hebben we een grote zitruimte voor een hapje en drankje.

 

Laat je niet misleiden, VR gaming is een intensieve activiteit! De VR-arena’s van VR Base behoren tot de grootste van Europa en tijdens het spel zal je heel vaak in beweging zijn.

Draag dus zeker comfortabele kledij, met makkelijk schoenen. Hoe vlotter je kan bewegen, hoe beter de ervaring!

Geen zorgen, alles kan. Kleine brilmonturen passen zeker onder de VR-headset, bij grotere monturen kunnen we de VR-headset ruimer maken. Over het algemeen merken we wel dat het comfortabeler speelt met lenzen.

In ieder geval: GROOT. De spelarena’s van VR Base behoren tot de grootste van Europa. Afhankelijk van het spel en het aantal spelers kan je je uitleven op een speelveld tussen 225 m² en 1200 m².

Dat hangt af van het spel dat jullie kiezen. De grootste games kan je zelfs met 24 personen spelen. Je kan al vanaf 2 personen terecht bij ons voor een spel!

Een teambuilding of event met meer dan 24 personen in gedachten? Geen probleem, grote groepen kunnen perfect opsplitsen en afwisselen. De games duren telkens ongeveer 20 minuten, en even uitpuffen nadien is altijd welkom. Hoe groter de groep, hoe groter de eer van de meeste kills!

1 game duurt ongeveer 20 minuten. Tussenin geven we je standaard een half uurtje rust. Die tijd komt zeker van pas om je coolste acties te herbeleven, de leaderboards te bestuderen of je manoeuvres te verfijnen met je team.

Absoluut. De virtuele personages bewegen net als je teamgenoten in real life, op de echte afstand. Door de ingebouwde headsets hoor je al je teamgenoten perfect.

Ps: we zijn niet verantwoordelijk voor gehoorschade vanwege je gillende teamies 😉

Onze VR-ervaringen zijn een groepsbeleving: hoe meer spelers, hoe meer plezier! 
Wanneer je met een kleine groep reserveert, kunnen anderen nog bijboeken bij de door jou gekozen VR-ervaring. 

In de arena staan geen fysieke hindernissen, en het speelveld is duidelijk afgebakend. Alles wat je ziet door de vr-bril is weliswaar levensecht, maar 100% virtueel. De VR-headsets geven duidelijke signalen als je effectief buiten de arena dreigt te lopen.

De ervaringen en technologie zijn van erg hoge kwaliteit. Sommige mensen zijn hier natuurlijk gevoeliger aan dan andere.
Als je je plots duizelig of misselijk voelt, blijf dan altijd rustig, onze game-masters staan helemaal klaar om je te helpen.

Ja, je kunt het virtuele avontuur van je familie, vrienden of collega’s volgen op een groot scherm. Je kunt ze ook in het echt in actie zien door vanaf de zijlijn toe te kijken. Zo zie je wat zij door hun VR-bril zien en hoe het spel er zonder VR-bril uitziet. Hilariteit gegarandeerd!

Are you ready to play?

Beleef virtual reality met de beste technologie in de markt. Strijd tegen en met je vrienden in een wereld, dicht bij de de realiteit.